Ünlü ressam Joan Miró'nun eserleri İzmir'de sergilenecek

Blog Single

İZMİR (AA) - Ünlü Katalan sanatçı Joan Miró'nun 74 tablosunun yer aldığı, "Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge" sergisi, İzmir'de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Arkas Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Arkas Sanat Merkezi ve Serralves Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek sergi öncesinde basın toplantısı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir'e ilk defa Joan Miró eserlerini getirdiklerini, sergide "Sobreteixims" ve "Yanık Tuvaller" serilerinden, daha önce Türkiye'de sergilenmemiş eserlerin yer alacağını kaydetti.

Sürrealizmi başlatan kişinin Miró olduğunu düşündüğünü belirten Arkas, "Öncülerin değeri başka oluyor. Eserlerini ilk gördüğünüzde şaşırıyorsunuz ve ne anlatmak istediğini anlamaya çalışıyorsunuz. Onun da istediği bu. Başarılı bir sergi olacağına eminim." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise sanat merkezlerine ziyareti kolaylaştırmak için şehir içerisinde sanat durakları oluşturup buralardan sergilere servisler koyacaklarını anlattı.

Serralves Müzesi Direktörü Philippe Vergne da serginin, sanatçının eserlerinin kentte ilk kez sergileniyor olması nedeniyle Serralves Vakfı Çağdaş Sanat Müzesi için büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Toplantıda Porto Belediye Başkanı Rui Moreira, Arkas Sanat Direktörü Müjde Unustası ile serginin küratörü Robert Lubar Messeri de konuşma yaptı.

Yarın açılacak sergi, 9 Şubat 2025'e kadar pazartesi günleri dışında ziyaret edilebilecek.

Haber Paylaş: