Tire OSB'den 30'uncu yılda yarım milyar dolar ihracat hedefi

Blog Single

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı ve Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, bölgenin kuruluşunun 30. yılını kutladıklarını belirterek, bu yıl bölgeden 500 milyon dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

TOSBİ'nin 30. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Akdaş, bölgenin temellerinin 1994 yılında 4,1 milyon metrekarelik bir alanda, kredi desteği alınmadan atıldığını belirtti.

Bölgede çalışan 91 fabrikada 7 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını, 17 yabancı yatırımcıyı çekmeyi başardıklarını aktaran Akdaş, "TOSBİ, 2023 yılı itibarıyla 350 milyon dolarlık ihracata ulaştı. Ancak hedefler bununla sınırlı değil, 2024 yılında 500 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Bu başarı sadece geçmiş yatırımların değil TOSBİ’nin geleceğe yönelik vizyonunun bir göstergesidir." dedi.

2025 yılı itibarıyla Dünya Bankası destekli projelerle atık suyun geri kazanımı ve arıtma tesislerinin modernizasyonunun sağlanacağını dile getiren Akdaş, 2019 yılında karbon ayak izini yılda 689 ton karbondioksit seviyesine düşürmeyi başardıklarını, İzmir’in ilk Yeşil OSB sertifikasına sahip bölgesi olma hedefiyle ilerlediklerini aktardı.

Akdaş, bölgede bir kreş yapılacağını ve sanayi için nitelikli iş gücü yetiştirecek bir meslek lisesi inşa edileceğini de kaydetti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, başarı hikayesine katkı sağlayanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu da TOSBİ’nin ilçeye ve ülke ekonomisine katkılarını vurgularken, belediye olarak bölgeye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.


Haber Paylaş: