MHP'li Osmanağaoğlu'ndan İzmir'deki yerel yönetimlere eleştiri

Blog Single

İZMİR (AA) - MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir'in yerel yönetimlerden hak ettiği hizmeti alamadığını söyledi.

Konak'taki bir otelde gazetecilerle bir araya gelen Osmanağaoğlu, kentin ilçelerinde "Millet vekiliyle buluşuyor" temalı toplantılar kapsamında vatandaşlar, muhtarlar ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldiğini belirtti.

Osmanağaoğlu, vatandaşların en çok İZSU ile şehir içindeki bozuk yollardan şikayetçi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gelen şikayetleri İZSU'ya iletmiyorum. Netice alacağımızı düşünmüyorum. Geçmiş dönemlerde İZSU'ya vatandaşımızın sorunlarıyla ilgili problemleri sorduğumuzda bize cevap daha verilmedi. Bozuk yollarla ilgili vatandaşın çok mağdur olduğu yerlerde Karayollarından yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şikayet edilen yerler Büyükşehir uhdesinde olduğu için zaman zaman izin vermiyorlar. Gediz Elektrikle ilgili altyapı sıkıntıları var. O şikayetleri de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na iletiyoruz. Kurumlardan gelen cevapları vatandaşlarımıza göndermeye başlayacağız."

İzmir'in yerel yönetimler konusunda hak ettiği hizmeti alamadığını iddia eden Osmanağaoğlu, yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen yerel yönetimlerin bir çalışma yapmadığını savundu.

Osmanağaoğlu, körfezin temizlenmesi ve kentin yapılanmasının en öncelikli konular olduğunu anlatarak, "Körfezde milyonlarca balık ölüyor. Bayraklı'da en tepede oturmama rağmen koku oraya kadar geliyor. İzmir bunları hak etmiyor." dedi.

Harmandalı çöplüğünün kapatılarak alanın rehabilite edilmesi gerektiğini kaydeden Osmanağaoğlu, "Merkezi hükümet İzmir'e önem veriyor. İki dönemdir MHP'den milletvekilliği yapıyorum. Bu süre zarfında önce Aliağa sonra da Menemen belediyesi alt geçit yapmak için bizden destek istedi. Hangi belediye gelirse gelsin o belediyenin sorunlarını çözmek için onlarla beraber bakanlıkları kapı kapı dolaşırım." diye konuştu.

Haber Paylaş: