Lisede başlayan tespih merakı işi oldu

Blog Single

İZMİR (AA) - İzmir'de yaşayan Murat Cansız'ın lisede başlayan tespih merakı, geçim kaynağı oldu.

Tespihe ilgisi küçük yaşlarda başlayan Cansız (39) lisedeyken koleksiyon yapmaya karar verdi.

Bir süre çeşitli sektörlerde çalışan Cansız, 2018 yılında geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle çalışmaya ara vermek durumunda kalınca ihtiyaçlarını karşılamak için koleksiyonundaki bazı tespihleri sattı. Cansız, sağlığına kavuştuktan sonra da bu işin ticaretini yapma kararı aldı.

Murat Cansız, AA muhabirine tespihleri açtığı iş yerinin yanı sıra çevrim içi olarak düzenlediği müzayedelerle de tespih meraklılarıyla buluşturduğunu söyledi.

Müzayedelere olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cansız, "Biz bütün kitlelere hitap ediyoruz. Burada 250 liraya da 200 bin liraya da tespih var. Osmanlı, bakalit, sıkma, kehribar denen çeşitler mevcut." dedi.

Cansız, saat 21.00'de başlayan müzayedelerin saat 04.00'lere kadar sürebildiğini anlatarak, "İnsanlar burada zamanlarını geçiriyor. Geçenlerde bir abimizin eşi, 'Murat Bey ne olur eşimi engeller misiniz, çünkü bizimle ilgilenmiyor sizin yayınlarınızı izliyor' dedi. Yayını engelledik. Aradan bir süre geçti, yenge tekrar bize yazdı, 'Engeli kaldırır mısınız eşim çok mutsuz' diye. " ifadelerini kullandı.

Haber Paylaş: