Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Önal'dan CHP'li Doğangül'e tepki

Blog Single

İZMİR (AA) - Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Kamil Önal, sektöre ilişkin sözleri nedeniyle Aliağa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Önal, yaptığı yazılı açıklamada 1977 yılından bu yana Aliağa'da faaliyet gösteren gemi geri dönüşüm sanayicileri olarak, ekonomik ömrünü doldurmuş gemileri sökerek ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.

Sektörlerinde doğrudan 2 bin 500 işçinin çalıştığını ifade eden Önal, yan sanayiyle birlikte sektörün en az 40 bin kişiye istihdam sağladığını aktardı.

Önal, son günlerde sektöre karşı organize bir şekilde karalama kampanyası yürütüldüğünü savunarak, şunları kaydetti:

"Aliağa Belediye Meclisinin 19 Nisan tarihindeki oturumunda CHP Meclis Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül tarafından çirkin bir iftira ortaya atılmıştır. Söz konusu şahıs sorumsuzca sektörümüzün uyuşturucu trafiğinin durağı olduğu iftirasını atmıştır. 23 şirketimiz ve 2 bin 500 çalışanımızı zan altında bırakan Aliağa'mızın adını kötüleyen çirkin, yalan ve iftirayı Aliağa Belediye Meclisinde dillendiren CHP Meclis Grup Sözcüsünü kınıyoruz. 1977 yılından bu yana Aliağa ve Türkiye için çalışan gemi söküm sektörümüzü hiç kimse bu tür iftiralarla leke süremez. Çirkin, sorumsuz, küçük siyasi hesaplarına alet etmeye çalışamaz. Bu yalan ve iftiralar, atılan çamurlar sektörümüze de çalışanlarımıza da bulaşmaz."

Önal, pazartesi günü Doğangül hakkında Aliağa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Paylaş: